Kotlety schabowe z pieczarkami

  • on 6 kwietnia 2021

Kotlety schabowe z pieczarkami

Składniki

4 kotlety schabowe po 250 g

500 g pieczarek

1 cebula

1 łyżeczka lubczyku

150 ml mleka

smalec wieprzowy

6 łyżek mąki

2 jajka

4 łyżki mleka do jajek

10 łyżek bułki tartej

sól, pieprz

Kotlety schabowe z pieczarkami

Przygotowanie

Kotlety cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
Pieczarki kroimy i razem z cebulą podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie dolewamy mleko, wsypujemy lubczyk i dusimy na wolnym ogniu, do momentu odparowania. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Na środek każdego kotleta umieszczamy farsz, kotlety składamy na pół, rozpłaszczamy.
Następnie obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku z mlekiem, solą i pieprzem oraz w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym smalcu.

Polecane przepisy: kotlety schabowe

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..