Kurkowe roladki

  • on 6 kwietnia 2021

Kurkowe roladki

Składniki

3 plastry schabowego BK

20 dag kurek

4-5 gałązek pietruszki

0,5 średniej cebuli

1-2 ząbki czosnku

bułka tarta

jajko

masło klarowane

sól

pieprz

papryka słodka lub ostra

Kurkowe roladki

Przygotowanie

Na rozgrzaną patelnię dajemy 2 łyki masła klarowanego i podsmażamy pokrojoną cebulę i czosnek.
Gdy tylko cebula z czosnkiem się zeszkli dodajemy oczyszczone kurki.
Kurki podsmażamy ok 3-4 minut co chwilę mieszając pod koniec dodając poszatkowaną natkę pietruszki.
Całość wyciągamy do miseczki bez nadmiaru masła z patelni.
Kotlety rozbijamy dosyć cienko i doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Na kotlety dzielimy po równo przygotowane wcześniej kurki i zawijamy w roladki.
Dobrze je ścisnąć na koniec aby pozbyć się nadmiaru powietrza ze środka.
Przygotowane roladki panierujemy tylko w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażymy na maśle klarowanym, dobrze do tego wykorzystać np. rondel.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..