Lemoniada rabarbarowa

  • on 6 kwietnia 2021

Lemoniada rabarbarowa

Składniki

170 g cukru,

skórka otarta z jednej cytryny,

350 g rabarbaru obranego i bardzo drobno pokrojonego,

2 gałązki mięty,

120 ml soku z cytryny,

Lemoniada rabarbarowa

Przygotowanie

Rabarbar pokrojony wrzucamy do rondla i zalewamy ok 180 ml wody. Zagotowujemy. Następnie gotujemy ok. 10 minut. Do gorącego rabarbaru dodajemy miętę. Studzimy.Przecedzamy. Następnie dodajemy sok z cytryny. Łączymy z 1 1/2 l wody. Podajemy z lodem i z plastrami cytryny…Smacznego

Polecane przepisy: lemoniada owocowa

Polecane przepisy: nalewka rabarbarowa spirytus

Polecane przepisy: lemoniada z grejpfruta

Polecane przepisy: lemoniada rabarbarowa

Przepis znajduje się w kategorii :
Napoje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..