Likier kokosowy

  • on 6 kwietnia 2021

Likier kokosowy

Składniki

200ml spirytusu 100g wiórek kokosowych, 400ml mleka kokosowego

530g mleka skondensowanego słodzonego dodatkowo: 50ml wody

Likier kokosowy

Przygotowanie

Wiórka zalewamy spirytusem, szczelnie zamykamy i odstawiamy na ok tydzień.
Po tym czasie wiórka dokładnie przecedzamy przez sitko, mocno “wyciskając”.
Do spirytusu dodajemy mleczko kokosowe i mleko skondensowane
– dokładnie mieszamy lub miksujemy.
Jeśli likier jest zbyt mocny, dolewamy odrobinę wody.
Likier wlewamy do wcześniej wyparzonych butelek, zakręcamy.
Można pić od razu, ale warto odstawić na tydzień, dwa.

Polecane przepisy: likier kokosowy thermomix

Polecane przepisy: likier kokosowy domowej roboty na spirytusie

Polecane przepisy: likier kokosowy canari drink z czym zrobić

Polecane przepisy: likiery thermomix

Przepis znajduje się w kategorii :
Napoje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..