Likier kokosowy
Składniki
200ml spirytusu 100g wiórek kokosowych, 400ml mleka kokosowego
530g mleka skondensowanego słodzonego dodatkowo: 50ml wody
Likier kokosowy
Przygotowanie
Wiórka zalewamy spirytusem, szczelnie zamykamy i odstawiamy na ok tydzień.
Po tym czasie wiórka dokładnie przecedzamy przez sitko, mocno “wyciskając”.
Do spirytusu dodajemy mleczko kokosowe i mleko skondensowane
– dokładnie mieszamy lub miksujemy.
Jeśli likier jest zbyt mocny, dolewamy odrobinę wody.
Likier wlewamy do wcześniej wyparzonych butelek, zakręcamy.
Można pić od razu, ale warto odstawić na tydzień, dwa.
Polecane przepisy: likier kokosowy thermomix
Polecane przepisy: likier kokosowy domowej roboty na spirytusie
Polecane przepisy: likier kokosowy canari drink z czym zrobić
Polecane przepisy: likiery thermomix