Łódeczki z ogórków

  • on 6 kwietnia 2021

Łódeczki z ogórków

Składniki

Ogórek sałatkowy długi 2 szt.

Jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Rzodkiewki 2 pęczki

Śmietana gęsta lub jogurt grecki 2-3 łyżki

Koperek siekany 1 łyżka

Szczypiorek siekany 1 łyżka

Sól

Pieprz

Łódeczki z ogórków

Przygotowanie

Ogórki obrać ze skórki, przekroić wzdłuż na pół i kolejno na kawałki o dł. 5-6 cm. Ostrożnie wydrążyć miąższ. Można go później wykorzystać np. do chłodnika z ogórków. Obrane jaja posiekać, rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kilka zostawić w całości. Dodać koperek, szczypiorek, śmietanę lub jogurt, wymieszać razem, posolić i popieprzyć do smaku.Wydrążone ogórki napełnić farszem, przybrać talarkami rzodkiewki. Ułożyć na liściach sałaty.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..