Macaire ziemniaki

  • on 6 kwietnia 2021

Macaire ziemniaki

Składniki

½ kg ziemniaków

Sól

Jajko

Przyprawa do ziemniaków

Gałka muszkatołowa

Odrobina mąki pszennej

15 dag boczku wędzonego

Suszony koperek

Macaire ziemniaki

Przygotowanie

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
Po ugotowaniu odlewamy wodę i ubijamy, ubijakiem do ziemniaków

Doprawiamy gałką muszkatołową.

wbijamy jajko

Wsypujemy koperek.

Boczek drobno kroimy i dodajemy do pozostałych składników.

Na koniec dodajemy mąkę

Wszystko razem mieszamy.
Nakładamy na rozgrzany olej, robiąc kształt racuchów i smażymy z obu stron.

Ziemniaczki gotowe.
Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..