Maślana młoda kapustka

  • on 6 kwietnia 2021

Maślana młoda kapustka

Składniki

Główka młodej kapustki

50 g masła

Pęczek koperku

1-2 łyżeczki kminku

Sól/pieprz do smaku

Maślana młoda kapustka

Przygotowanie

Kapustkę przekrawamy na pół, a następnie szatkujemy. Niezbyt drobno, bo będzie miała tendencję do rozpadnięcia się na paciaję (no chyba, że paciaję z młodej kapustki lubimy). Dokładnie myjemy na cedzaku.

Na patelni roztapiamy masło i na rozgrzany tłuszcz wrzucamy kapustkę. Podsmażamy kilka minut tak, aby nawet częściowo się delikatnie przyrumieniła.
Doprawiamy kminkiem, solą i pieprzem wg uznania i dusimy do miękkości – trwa to ok. 20 -30 minut tak, aby kapustka pozostała jędrna i chrupiąca.

Dodajemy drobno posiekany koperek i podsmażamy tak, aby odparować nadmiar wody.
I… to wszystko!
Bon apetit!

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..