Meksykańskie Fiordy
Składniki
śledź
kiełki brokuła
Czosnek
avocado
tortilla pszenna
Cytryna
cydr
Meksykańskie Fiordy
Przygotowanie
Realizację przepisu zaczynamy od przygotowania guacamole. W tym celu obieramy awokado, usuwamy z nich pestki i przekładamy do okrągłego naczynia. Następnie bezlitośnie rozgniatamy je marakasem lub widelcem dodając sprasowany czosnek oraz sok z cytryny. Całość mieszamy i odstawiamy, gdyż na pierwszy plan wjeżdżają śledzie. Śledzie jak sama nazwa wskazuje kroimy na kawałki kształtem przypominające grube paski. Odkładamy je na bok, tak aby wszystkie składniki, gdy nadejdzie potrzeba, mieć na podorędziu. Po krótkiej walce z opakowaniem bierzemy pszenne placki tortilli i kroimy je w kawałki pizzy złorzecząc Shredderowi. Placki podgrzewamy według instrukcji zawartej na opakowaniu, a następnie dodajemy przygotowane uprzednio składniki w tej kolejności: gucamole -> śledź -> kiełki brokułu -> cydr/sok z cytryny. Na sam koniec puszczamy z głośników Abbę albo jakieś El Mariachi i delektując się resztą cydru spożywamy świeżą przekąskę