Mleczna zupa dyniowa

  • on 6 kwietnia 2021

Mleczna zupa dyniowa

Składniki

1/2 kg dyni

mleko

1/2 szklanki zacierki

1 płaska łyżeczka cukru

1/2 łyżeczki curry

odrobina soli

Ponadto:

orzechy nerkowca

żurawina

winogrono

Mleczna zupa dyniowa

Przygotowanie

Dynię świeżą lub mrożoną umieszczamy w garnku. Zalewamy mlekiem w takiej ilości, aby przykryć dynię. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy cukrem, solą oraz curry. Blendujemy na jednolity krem. Dodajemy zacierkę i gotujemy jeszcze przez ok 10 minut. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolewamy odrobinę mleka.
Orzechu nerkowca kroimy w kostkę. Owocami i orzechami posypujemy zupę

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..