Muffiny marchewkowe z kabanosem
Składniki
Ciasto muffinkowe:
jaja 2 szt
mleko 1 szklanka
oliwa 3 łyżki
marchew 1 szt
mąka pszenna 1 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
zioła prowansalskie 1 łyżeczka
kucharek 2/3 łyżeczki
Dodatki:
ser żółty 100 g
kabanos drobiowy 2-3 szt
Muffiny marchewkowe z kabanosem
Przygotowanie
Jaja zmieszać z mlekiem i oliwą. Następnie dodać marchewkę startą na drobnych oczkach i przyprawy, wymieszać.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i całość ze sobą połączyć. Na końcu dodać ser starty na dużych oczkach i kabanosa pokrojonego w plasterki, wymieszać.
Ciasto przełożyć do papilotek, do 2/3 wysokości. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 25 min.
Smacznego!
Polecane przepisy: Muffiny marchewkowe z kabanosem