Ogórki nadziane warzywami

  • on 6 kwietnia 2021

Ogórki nadziane warzywami

Składniki

Ogórek sałatkowy długi 2 szt.

papryka czerwona 1 szt.

pomidory w oleju ziołowym 50 g

Oliwki zielone 20 g

Seler konserwowy 30 g ( waga po odsączeniu )

koperek siekany 1 łyżka

Rzeżucha do dekoracji

sos:

olej z pomidorów 2 łyżki

Sok z cytryny 1 łyżka

szczypta: cukru, soli, pieprzu

Ogórki nadziane warzywami

Przygotowanie

Do miseczki wlać olej, mieszając dodawać po kropli soku z cytryny, następnie dodać cukru, soli, pieprzu.

Ogórki obrać, przekroić wzdłuż na pół, a później na kawałki o długości 5-6 cm. Wydrążyć gniazda nasienne.
Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę, wymieszać z koperkiem i sosem. Farszem wypełnić łódeczki ogórka, posypać wierzch świeżą rzeżuchą lub ulubionymi kiełkami.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..