Pasztet z indyka, pyszny domowy.
Składniki
Mięso z indyka 3 skrzydła i 2 szyjki z rosołu gotowane.
Marchew 2 sztuki duże.
Rosół 200 ml.
Pieprz do smaku.
Sól do smaku.
Pasztet z indyka, pyszny domowy.
Przygotowanie
Skrzydła i szyjki wraz z marchewką wyciągnąć z rosołu, oddzielić mięso od kości i skór.
Mięso i marchewkę mielimy maszynką na małym oczku.
Po zmieleniu dodajemy sól, pieprz i wlewamy rosół.
Wszystko mieszamy aż osiągniemy odpowiednią konsystencję.
Pasztet z indyka jest gotowy !!!
Część pasztetu odkładamy do lodówki do zjedzenia od zaraz, a resztę wkładamy w małe słoiczki i pasteryzujemy, to zapewni nam długą przydatność do spożycia.
Smacznego !!!
Polecane przepisy: Pasztet z indyka, pyszny domowy.