Pasztet z indyka, pyszny domowy.

  • on 6 kwietnia 2021

Pasztet z indyka, pyszny domowy.

Składniki

Mięso z indyka 3 skrzydła i 2 szyjki z rosołu gotowane.

Marchew 2 sztuki duże.

Rosół 200 ml.

Pieprz do smaku.

Sól do smaku.

Pasztet z indyka, pyszny domowy.

Przygotowanie

Skrzydła i szyjki wraz z marchewką wyciągnąć z rosołu, oddzielić mięso od kości i skór.
Mięso i marchewkę mielimy maszynką na małym oczku.
Po zmieleniu dodajemy sól, pieprz i wlewamy rosół.
Wszystko mieszamy aż osiągniemy odpowiednią konsystencję.
Pasztet z indyka jest gotowy !!!
Część pasztetu odkładamy do lodówki do zjedzenia od zaraz, a resztę wkładamy w małe słoiczki i pasteryzujemy, to zapewni nam długą przydatność do spożycia.
Smacznego !!!

Polecane przepisy: Pasztet z indyka, pyszny domowy.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..