Poświąteczna pasta kanapkowa

  • on 6 kwietnia 2021

Poświąteczna pasta kanapkowa

Składniki

szynka wędzona 15 dag

karkówka pieczona 20 dag

papryka czerwona 0,5 strąka

ser żółty starty 3 łyżki

cebula czerwona 1 szt mała

majonez 1 łyżka

sól do smaku

pieprz do smaku

czosnek granulowany do smaku

papryka mielona ostra do smaku

Poświąteczna pasta kanapkowa

Przygotowanie

Karkówkę i szynkę kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy na kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do pojemnika, dodajemy starty żółty ser i majonez. Wszystko razem blendujemy.

Pastę doprawiamy do smaku przyprawami. Doskonale smakuje jako pasta kanapkowa lub farsz do gotowanych jajek.

Polecane przepisy: Poświąteczna pasta kanapkowa

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..