Pstrąg z patelni grillowej

  • on 6 kwietnia 2021

Pstrąg z patelni grillowej

Składniki

Pstrąg tęczowy patroszony 2 szt.

Cytryna trzy plasterki

Czosnek trzy ząbki

Koperek otarty lub świeży

masło 1 łyżeczka

sól, pieprz, papryka łagodna

Pstrąg z patelni grillowej

Przygotowanie

Pstrąga myjemy wkładamy do środka czosnek pietruszkę solimy dodajemy masło, z wierzchu można posypać papryką i pieprzem. Zawijamy w folię aluminiową- błyszczącą stroną do środka, można spiąć wykałaczkami.

Patelnię grillową rozgrzewamy na kuchence i kładziemy pstrąga.
Pieczemy zawiniętą w folię ok. 15 min z jednej strony i 15 minut z drugiej strony pod przykryciem. Spiętego wykałaczkami do upieczenia z jednej i drugiej strony.
Gotowe
Smacznego

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..