Pulpety nadziewane mozzarellą

  • on 6 kwietnia 2021

Pulpety nadziewane mozzarellą

Składniki

500 g mielonego mięsa wieprzowego

2 łyżki bułki tartej

1 łyżeczka oregano

1 łyżeczka bazylii

1 opakowanie mini mozzarelli

600 ml bulionu warzywnego

400 ml passaty pomidorowej

1 łyżka mąki pszennej

2 łyżki posiekanej bazylii

100 ml zimnej wody

sól, pieprz

Pulpety nadziewane mozzarellą

Przygotowanie

Mięso mielone wyrabiamy z jakiem, bułką tartą i przyprawami. Dzielimy na kulki. Każdą z nich „rozpłaszczamy” na cienki kotlet mielony, na którym umieszczamy kulkę mozzarelli.
Zawijamy, „wyrabiamy”.
Do rozgrzanego bulionu wrzucamy pulpety, chwilę gotujemy. Wlewamy passatę. Zagotowujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z posiekaną bazylią i zimą wodą. Dodajemy do całości.
Zagotowujemy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..