Ryż z warzywami

  • on 6 kwietnia 2021

Ryż z warzywami

Składniki

Mieszanka warzyw mrożonych 450 g

Kukurydza 1 puszka 400 g

Ryż basmati 200 g

Sól

Olej do smażenia 4 łyżki

Ryż z warzywami

Przygotowanie

Olej rozgrzać w rondlu, dodać zamrożone warzywa i dusić pod przykryciem przez około 5 minut.

Do warzyw dodać ryż, 500 ml gorącej wody, odsączoną z zalewy kukurydzę i około 1/2 łyżeczki soli.

Całość dusić pod przykryciem przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając. Ryż powinien wchłonąć całą wodę a olej powinien zapobiec przywarciu potrawy do dna rondla.

Ryż jest gotowy do podania od razu po przyrządzeniu.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..