Sałatka warstwowa z tuńczykiem

  • on 6 kwietnia 2021

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Składniki

Składniki w opisie 🙂

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Przygotowanie

Składniki:
200 g ugotowanego ryżu na sypko
300 g majonezu
2 puszki tuńczyka po (170g) w oleju.
Razem (240 g) po odsączeniu
3 średnie ugotowane marchewki
250 g sera
4 gotowane jajka
Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie: 1.
Na tarce zetrzeć ugotowane jajka, marchew i ser.
2. W misce ułożyć sałatkę:
Pierwsza warstwa – gotowany ryż, posmarować majonezem i posypać solą i pieprzem. Następnie wyłożyć rozdrobnione kawałki tuńczyka, znowu posmarować majonezem i doprawić solą i pieprzem.
3.Posypać marchewką i serem, posmarować majonezem, przyprawić solą i pieprzem.
Następnie kolejna warstwa ryżu posmarować majonezem i przyprawić solą i pieprzem.
Na końcu ułożyć jajka starte na tarce i posmarować majonezem. Udekorować koperkiem i przechowywać w lodówce przez 30 minut. Smacznego.
Ps: Warstwy majonezu smarujemy cienko.

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..