Sałatka z tuńczykiem i ananasem

  • on 6 kwietnia 2021

Sałatka z tuńczykiem i ananasem

Składniki

Woreczek ryżu basmati

150 gramów kukurydzy konserwowej

Puszka tuńczyka w sosie własnym

4 plastry ananasa konserwowego

Połowa małej czerwonej cebuli

2 łyżki majonezu

Natka pietruszki do dekoracji

Sól i pierz do smaku

Sałatka z tuńczykiem i ananasem

Przygotowanie

• Ryż gotujemy według zaleceń producenta
• Cebule i ananasa kroimy w drobna kostkę, wszystkie składniki przekładamy do misy
• Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy
• Całość dekorujemy natką pietruszki i podajemy do stołu

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..