Szczaw na zupę

  • on 6 kwietnia 2021

Szczaw na zupę

Składniki

Koszyczek szczawiu / 4-5 pęczków/

2 łyżki masła

sól do smaku.

Szczaw na zupę

Przygotowanie

Umyty i pokrojony szczaw wrzucić na roztopione w garnku / dużym /masło smażyć aż powstanie prawie pasta posolić do smaku.
Szczaw przełożyć do małych słoiczków / po koncentracie pomidorowym / i pasteryzować 10-15 min.

SMACZNEGO

Polecane przepisy: szczaw konserwowy na zimę

Polecane przepisy: szczaw w sloiki

Polecane przepisy: jak konserwować szczaw na zimę

Polecane przepisy: szczaw na zimę bez gotowania

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..