Wiśnie w syropie

  • on 6 kwietnia 2021

Wiśnie w syropie

Składniki

5 kg wiśni

2 i 1/2 kg cukru

Wiśnie w syropie

Przygotowanie

Wiśnie wydrylować. Zasypać cukrem, odstawić na 12 godzin, najlepiej na noc, aby puściły sok.

Wyparzone słoiki napełniać wiśniami z sokiem. Pozostały z wiśni sok rozlać do małych słoików lub butelek. Pasteryzować 25 minut od zagotowania wody.

Polecane przepisy: owoce w syropie cukrowym

Polecane przepisy: wisnie kandyzowane

Polecane przepisy: wiśnie blanszowane na ciasto

Polecane przepisy: przepis na wiśnie w spirytusie

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..