Ziemniaczane łódeczki

  • on 6 kwietnia 2021

Ziemniaczane łódeczki

Składniki

1 kg ziemniaków

2 łyżki majeranku

kilka gałązek świeżego rozmarynu

2-3 główki czosnku

1/3 szklanki oleju słonecznikowego lub rzepakowego lub oliwy z oliwek

sol morska ok. 2/3 łyżki

Ziemniaczane łódeczki

Przygotowanie

1. Umyte ziemniaki obierz i pokrój na łódeczki.
2. Ugotuj na pół-twardo w osolonej wodzie.
3. Odcedź i przełóż do żaroodpornego naczynia.
4. Wymieszaj dokładnie z olejem i majerankiem, dodaj gałązki rozmarynu oraz nieobrane główki czosnku przekrojowe w poprzek na pół.
5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C + termoobieg na około 30-40 minut, aż się zrumienią i będą chrupiące.
6. Smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..