Zrazy wołowe z sosem śmietanowym

  • on 6 kwietnia 2021

Zrazy wołowe z sosem śmietanowym

Składniki

250 g polędwicy wołowej

1 cebula

3 łyżki śmietany 18%

2 łyżki sosu sojowego

2 duże bułki

łyżka mąki

masło do smażenia

sól, ostra papryka

Zrazy wołowe z sosem śmietanowym

Przygotowanie

Mięso pokroić na cienkie niewielkie plastry, posolić i usmażyć na maśle. W tym samym czasie przygotowywać sos.
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Gdy będzie miękka dodać śmietanę, paprykę i sos sojowy, chwilę smażyć.
Bułkę pokroić na grubsze plasterki, posmarować masłem i wstawić do piekarnika, by się przyrumieniła. Można ją również przyrumienić na patelni lub w tosterze.
Na grzanki położyć po kilka kawałków mięsa, polać sosem. Podawać ciepłe.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..