Zupa rybna z warzywami korzeniowymi

  • on 6 kwietnia 2021

Zupa rybna z warzywami korzeniowymi

Składniki

500g filetów rybnych, ja użyłam miruny

1,5l bulionu warzywnego

2 duże marchewki

2 pietruszki

1 mały lub pół dużego selera

duża cebula

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1 łyżka posiekanego koperku

panierka: mąka pszenna, bułka tarta, jajko

sól, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty

Zupa rybna z warzywami korzeniowymi

Przygotowanie

Do garnka wlewamy bulion, wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty. Dodajemy starte na tarce na grubych oczkach marchewki, pietruszki oraz seler.

Rybę myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze części. Każdy kawałeczek oprószamy solą, pieprzem, obtaczamy w mące, jajku i bułce. Smażymy na maśle na złoty kolor. Na pozostałym maśle smażymy posiekaną drobno cebulkę.

Gotowe kawałki ryby oraz cebulkę przekładamy do bulionu z warzywami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym, wrzucamy natkę oraz koperek. Mieszamy i gotujemy około 15 minut by ryba ugotowała się w środku.

Polecane przepisy: Zupa rybna z warzywami korzeniowymi

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..