Dżem truskawkowy z miodem

  • on 7 kwietnia 2021

Dżem truskawkowy z miodem

Składniki

Truskawki 1 kg

Cukier 35 dag

miód 2-3 łyżki

Cytryna 1 szt

Dżem truskawkowy z miodem

Przygotowanie

Wykonanie:
Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, zasypać cukrem, przykryć i odstawić do następnego dnia. Następnie zagotować, dodać miód, sok z cytryny do smaku i smażyć powoli – mieszając do odpowiedniej gęstości. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem do ostygnięcia. Do dłuższego przechowywania należy pasteryzować około 20 minut.

Polecane przepisy: kompot truskawkowy z miodem

Polecane przepisy: przetwory dżem truskawkowy z galaretką

Polecane przepisy: dżem truskawkowy z agarem

Polecane przepisy: dzem truskawkowy

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..