Jajka w sosie tatarskim

  • on 7 kwietnia 2021

Jajka w sosie tatarskim

Składniki

3-4 większe ogórki słodko – kwaśne (jeśli ktoś lubi mogą być kiszone)

1 mały słoiczek marynowanych grzybków w occie

1 1/2 cebuli

3-4 łyżki kwaśnej śmietany

2 -3 łyżki majonezu

woda od grzybków

keczup

sól

pęczek szczypiorku

Jajka w sosie tatarskim

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo. Szczypiorek umyć i pokroić. Grzybki i ogórki pokroić w drobną kostkę, wrzucić na sitko. Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić aby zmiękła i puściła wodę, odcedzić z nadmiaru wody.

Śmietanę i majonez połączyć, wlać wodę od grzybków, wymieszać dokładnie Cebulę, grzybki i ogórki połączyć razem, wrzucić do śmietany i majonezu, wymieszać, doprawić solą według uznania.
Na półmisek wyłożyć sos tatarski, jajka przekroić na pół, ułożyć na sosie. Na każdym jajku zrobić kleks keczupu, posypać szczypiorkiem, gotowe!

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..