Barszcz wielowarzywny,a”la ukraiński.

  • on 8 kwietnia 2021

Barszcz wielowarzywny,a”la ukraiński.

Składniki

buraki czerwone 1kg

Kapusta biała 3 liście

fasolka szparagowa zielona garść

cebula czerwona

Kalafior kilka różyczek

Papryka czerwona 1/2

marchewka,pietruszka

groszek konserwowy puszka

fasolka biała 2 puszki

Ziele angielskie 6 ziaren

Liść laurowy 3 szt

koperek pęczek

czosnek 4-5 ząbków

jogurt naturalny 200ml

sól pieprz kwasek cytrynowy

Barszcz wielowarzywny,a”la ukraiński.

Przygotowanie

Buraki obrać,3 buraki zetrzeć na grubych oczkach tarki,resztę pokroić w kostkę.
Marchew i pietruszkę zetrzeć.
Kapustę pokroić drobno.
Paprykę pokroić w paski.Kalafiora podzielić.
Dać ziele i liście laurowe oraz fasolkę szparagową.
Zalać wszystko wodą ,gotować 30-40min.
Pod koniec gotowania dodać odcedzony groszek,fasolki ,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany koperek
Doprawić do smaku kwaskiem solą i pieprzem.
Jogurt zahartować gorącym wywarem dodać do barszczu i zagotować.
Smacznego życzę!

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..