Brukselka na słodko z granatem i żurawiną.

  • on 8 kwietnia 2021

Brukselka na słodko z granatem i żurawiną.

Składniki

Brukselka 1/2 kg

żurawina suszona garść

pestki granatu 2 łyżki

miód łyżka

skórka z pomarańczy starta

sok z pomarańczy

sól i pieprz do smaku

Brukselka na słodko z granatem i żurawiną.

Przygotowanie

Umyte kapustki te większe podzielić na pół,podlać odrobiną wody ,dodać miód i poddusić 5 min.
Dodać pestki z połowy granatu oraz suszoną żurawinę.
Pestki dadzą wspaniały chrupiący smak kapustki ,a żurawina doprawi jej smaku swoją słodkością.
Wszystko dusimy moment czyli 5 min,doprawiając sokiem i skórką pomarańczy.
Podsmażamy i delektujemy się wspaniałaym smakiem.:)

Smacznego życzę!

Polecane przepisy: Brukselka na słodko z granatem i żurawiną.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..