Brukselka na słodko z granatem i żurawiną.
Składniki
Brukselka 1/2 kg
żurawina suszona garść
pestki granatu 2 łyżki
miód łyżka
skórka z pomarańczy starta
sok z pomarańczy
sól i pieprz do smaku
Brukselka na słodko z granatem i żurawiną.
Przygotowanie
Umyte kapustki te większe podzielić na pół,podlać odrobiną wody ,dodać miód i poddusić 5 min.
Dodać pestki z połowy granatu oraz suszoną żurawinę.
Pestki dadzą wspaniały chrupiący smak kapustki ,a żurawina doprawi jej smaku swoją słodkością.
Wszystko dusimy moment czyli 5 min,doprawiając sokiem i skórką pomarańczy.
Podsmażamy i delektujemy się wspaniałaym smakiem.:)
Smacznego życzę!
Polecane przepisy: Brukselka na słodko z granatem i żurawiną.