Bułeczka ze szpinakiem

  • on 8 kwietnia 2021

Bułeczka ze szpinakiem

Składniki

ciasto francuskie 1 opak

szpinak świeży lub mrożony

pieczarki

cebula

czosnek

serek śmietankowy

olej lub masło

sól, pieprz, jarzynka

Bułeczka ze szpinakiem

Przygotowanie

1. pieczarki i cebulę pokroić w plastry, udusić na oleju lub maśle, doprawić solą i pieprzem,
2. czosnek pokroić, razem ze szpinakiem dusić na oleju lub maśle, jak będzie miękki dodać serek śmietankowy, doprawić solą i pieprzem,
3. ciasto pokroić na 4 lub 6 prostokątów, na środku ułożyć pieczarki i szpinak, brzegi naciąć w paski, zapleść,
4. wstawić do nagrzanego do piekarnika nagrzanego do 200 st, piec ok 25-30 min, można podawać z barszczykiem,
smacznego

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..