Chleb z otrębami

  • on 8 kwietnia 2021

Chleb z otrębami

Składniki

1 kg mąki

2 szklanki otrębów

1 litr ciepłej wody

10 dag drożdży

1 łyżka cukru

1 łyżka soli

1 łyżka oleju do posmarowania brytfanny

Chleb z otrębami

Przygotowanie

Drożdże zasyp cukrem i poczekaj aż się rozpuszczą, a następnie dodaj do nich wodę, sol, zamieszaj, dodaj otręby i mąkę, wszystko razem porządnie wymieszaj, odstaw, po 5 minutach znowu zmieszaj i………..

tak mieszaj co 5 minut przez 3 razy.

Ciasto wyłóż na dużą brytfannę posmarowaną olejem.

Piec w piekarniku o temp. 200’C przez około 1 godz. i 15 minut. Smacznego !!!

;-D

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..