Domowa kostka rosołowa.

  • on 8 kwietnia 2021

Domowa kostka rosołowa.

Składniki

Lubczyk 2 duże pęczki

Seler zwyczajny z nacią 1 sztuka

Marchew 0,5 kg

Koperek 1 duży pęczek

olej kujawski bazylia z czosnkiem 100ml

curry 15 gram

kurkuma 15 gram

Imbir 1 mała łyżeczka

czosnek granulowany 1 mała łyżeczka

sól himalajska 10 dag

Majeranek 2 stołowe łyżki

zioła prowansalskie 15 gram

Ziele angielskie mielone 1 łyżeczka

Liść laurowy mielony 1 łyżeczka

Domowa kostka rosołowa.

Przygotowanie

Do wykonania pasty rosołowej będziemy potrzebowali:

Wszystkie natki i obrane korzenie myjemy i razem z łodygami mielimy przez jak najgrubsze sitko (10-12 mm.). Wlewamy 100 ml. oleju, wsypujemy wszystkie przyprawy i dokładnie wszystko mieszamy. Pomieszaną masą napełniamy po górne brzegi słoiczki 200 ml. Pasteryzujemy 15 minut od zagotowania. Otwarty słoik trzymamy w lodówce, 1 łyżka pasty równa jest jednej kostce.

Możemy użyć różnego rodzaju smak oleju.

Polecane przepisy: kostka rosołowa

Polecane przepisy: kostki rosołowe domowej roboty

Polecane przepisy: thermomix kostka rosołowa

Polecane przepisy: domowa pasta rosołowa

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..