Dyniowe racuchy

  • on 8 kwietnia 2021

Dyniowe racuchy

Składniki

Składniki:

Mąka 40 dag

Mleko kwaśne ½ litra

Sól ½ łyżeczki

Soda oczyszczona 0,5 dag

Jajka 3 szt.

Dynia 40 dag

Tłuszcz do smażenia

Cukier puder wymieszany z cynamonem do smaku

Dyniowe racuchy

Przygotowanie

Wykonanie:
Mleko rozmącić dokładnie z jajkami, wsypać mąkę, sól i sodę. Dokładnie wyrobić mikserem, dodać startą na dużych oczkach dynię i wymieszać łyżką. Kłaść łyżką kształtne racuchy na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoto. Podawać posypane mieszanką cukru i cynamonu lub konfiturą domowej roboty.

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..