dzyndzołki lub kołduny w rosole.

  • on 8 kwietnia 2021

dzyndzołki lub kołduny w rosole.

Składniki

Rosół dowolny .

Ciasto na pierogi ( mąka, masło, jajko i letnia woda) lekkie i elastyczne.

1/2 kg mielonej szynki 1 łyżka majeranku,

1 łyżka ziół prowansalskich

1/2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu

2 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka soli

dzyndzołki lub kołduny w rosole.

Przygotowanie

Do mięsa dodać przyprawy i dokładnie wymieszać .
Przykryć folią o postawić na noc w lodówce aby nabrało smaku.
Z ciasta formować krążki i nałożyć na środek kulkę z mięsa.

Zlepić brzegi i przełożyć na deseczkę.

Dzyndzołki

Kołduny

Wkładać do wrzątku i gotować na wolnym ogniu 5 minut od momentu zawrzenia.
Do miseczki nałożyć dzyndzołki, dodać zieloną pietruszkę i zalać rosołem.

I kołduny
Smacznego!!!

Polecane przepisy: dzyndzołki lub kołduny w rosole.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..