Flaczki z żoładków drobiowych

  • on 8 kwietnia 2021

Flaczki z żoładków drobiowych

Składniki

0,5 kg oczyszczonych żołądków drobiowych

1 średnia marchew

1 średnia pietruszka

1 kostka rosołowa

2 łyżki majeranku

1 łyżka przyprawy do zup

1 kopiasta łyżka mąki kukurydzianej

3 ziarna ziela angielskiego

2 liście laurowe

sól i pieprz

Flaczki z żoładków drobiowych

Przygotowanie

Do żołądków dodajemy obraną i startą na tarce o grubych oczkach marchew i pietruszkę, majeranek, przyprawę do zup, kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie.

Wszystko zalewamy wodą i gotujemy do miękkości żołądków na średnim ogniu. Kiedy żołądki z miękną wyjmujemy je z garnka łyżką cedzakową, a następnie kroimy w cienkie paseczki.

Pokrojone żołądki wrzucamy z powrotem do garnka z rosołem. W niewielkiej ilości wody rozpuszczamy mąkę kukurydzianą, którą przelewamy do gotujących się żołądków. Całość dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze przez około 5 minut. Flaczki z żołądków podajemy na gorąco doprawiając solą i pieprzem. Smacznego !!!

d;-D

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..