Francuskie Caprese

  • on 8 kwietnia 2021

Francuskie Caprese

Składniki

1 opakowanie ciasta frnacuskiego

2 kulki mozzarelli

1 duży pomidor

sól

Czosnek granulowany

bazylia suszona

oliwa

Francuskie Caprese

Przygotowanie

Ciasto francuskie kroimy na 12 kwadratów, mozzarelle na 12 plastrów, podobnie pomidora. Na kwadratach ciasta francuskiego układamy pomidora, a na niego kładziemy plaster mozzarelli. Kropimy wszystko oliwą, solimy, sypiemy czosnkiem oraz bazylią.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza (termoobieg) i pieczemy około 15-20 minut – do momentu aż ciasto francuskie będzie miało kolor złoty. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..