Frytki z batatów, słodkich ziemniaków

  • on 8 kwietnia 2021

Frytki z batatów, słodkich ziemniaków

Składniki

2 bataty

Pieprz cayenne

Rozmaryn

Curry

2 łyżki oleju rzepakowego

Frytki z batatów, słodkich ziemniaków

Przygotowanie

Bataty obieram, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Kroje w równe słupki/frytki.
Naczynie żaroodporne smaruję 2 łyżkami oleju rzepakowego (moim zdaniem jest najlepszy, oliwa z oliwek w tym przypadku miała by zbyt dominujący smak), wsypuję przyprawy w ilości wg uznania. Wkładam na to pokrojone bataty i mieszam w naczyniu, aż wszystkie frytki równomiernie się oblepią olejem i przyprawami. Zapiekam bez termoobiegu ok. 20 min.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..