Golonka wieprzowa, tylna – parzona.

  • on 8 kwietnia 2021

Golonka wieprzowa, tylna – parzona.

Składniki

tylne golonki wieprzowe 2 szt.

liście laurowe 6-7 szt.

ziele angielskie 20 szt.

chleb

chrzan tarty

Golonka wieprzowa, tylna – parzona.

Przygotowanie

Zagotowujemy w garnku wcześniej wymierzoną ilość wody. Do wrzącej osolonej wodzy wkładamy wcześniej oczyszczone, wymyte golonki i obniżamy temperaturę do 80 stopni Celsjusza. W tej temperaturze parzymy 4 godziny. Podczas parzenia zdejmujemy szumowiny.

Po zdjęciu szumowin dodajemy do garnka liście laurowe i ziele angielskie. Gotowe golonki podajemy z pieczywem i chrzanem lub musztardą.
Smacznego!!!

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..