Gorąca czekolada o smaku pomarańczy
Składniki
mleko, 0,5 litra
gorzka czekolada (60%-70% kakao), 100g
pomarańcza, 1 sztuka
cukier, 3 łyżki
Gorąca czekolada o smaku pomarańczy
Przygotowanie
Pomarańczę myjemy,suszymy,obieramy nożykiem do warzyw,tak aby powstały cienkie paski skórki.
Powoli podgrzewamy mleko,a gdy już będzie bardzo ciepłe wrzucamy paski skórki pomarańczowej,cukier,gotujemy jeszcze przez chwilę mieszając i zestawiamy z ognia na 10 minut.
W międzyczasie łamiemy czekoladę na mniejsze kawałki.Wyjmujemy skórkę pomarańczy z mleka,które następnie wraca na palnik i znów powoli podgrzewamy,dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy,aż dokładnie się rozpuści.
Polecane przepisy: szczypta smaku przepisy goraca czekolada
Polecane przepisy: Gorąca czekolada
Polecane przepisy: Szczypta smaku tvnstyle
Polecane przepisy: doradca smaku tvn odcinki