Gulasz z podrobów i pieczarek

  • on 8 kwietnia 2021

Gulasz z podrobów i pieczarek

Składniki

500 g żołądków drobiowych z kaczki

200 g mini pieczarek

1 cebula

2 łyżki oleju

1 litr bulionu drobiowego

4 liście laurowe

2 ziarna ziela angielskiego

1 łyżka masła

1 łyżka mąki

sól, pieprz

Gulasz z podrobów i pieczarek

Przygotowanie

Pieczarki oczyszczamy.
Cebulę siekamy.
Mięso oczyszczamy, osuszamy na papierowym ręczniku.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy, cebulę i pieczarki. Oprószamy solą i dusimy na wolnym ogniu.
Po jakimś kwadransie wrzucamy mięso. Przez kolejny kwadrans dusimy pod przykryciem, od czasu, do czasu mieszamy.
Dolewamy gorący bulion, wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie.
Gotujemy na średnim ogniu przez 45 min.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, szybko podsmażamy, dolewamy chochlę wywaru z gotowania. Dokładnie łączymy, dodajemy do całości, rozprowadzamy i zagotowujemy.
Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..