Humus z fasoli “Jaś”

  • on 8 kwietnia 2021

Humus z fasoli “Jaś”

Składniki

3 szklanki ugotowanej fasoli “Jaś” (u mnie mrożona, świeża)

1/2 szklanki pasty tahini

1/2 łyżeczki mielonego kuminu

2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

sok wyciśnięty z jednej cytryny

1/4 szklanki oleju lub wody

sól do smaku

Humus z fasoli “Jaś”

Przygotowanie

Fasolę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.

Do zmielonej fasoli dodajemy pastę tahini, kumin, czosnek, sok z cytryny, olej i trochę soli.

Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy najlepiej robotem. W zależności jaką chcecie uzyskać konsystencję humusu dolewacie więcej wody lub oleju. Ja lubię jak ma konsystencję pasty do kanapek. Ja przeważnie humus nakładam na kawałki tortilli, a na to konserwową paprykę. Pycha. Smacznego !!!

Polecane przepisy: Hummus z fasoli

Polecane przepisy: fasola jaś na parze

Polecane przepisy: pasta z fasoli jaś

Polecane przepisy: humus z kalafioraWpisz nazwę składnika lub przepisu

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..