Jaja faszerowane koreczkami
Składniki
jaja 5szt
filet z anchois 6 szt do masy 5 do dekoracji
majonez i musztarda po płaskiej łyżce
cebula lub szczypior
chili/ pieprz
coś zielonego jeśli nie uzyliśmy szczypioru- u mnie kolendra
warzywa i zielenina do dekoracji
Jaja faszerowane koreczkami
Przygotowanie
Jaja ugotowałam 8 minut od momentu zagotowania się wody.
Obrałam je a żółtka wyjęłam do miseczki.
Do żółtek dodałam posiekane drobno fileciki. Można też użyć puszki zwykłych rybek w oleju. Dodałam jeszcze drobno pokrojoną dymkę i garstkę liści kolendry.
Farsz wymieszałam widelcem.
Jaja ułożyłam na sałatce warzywnej, można też ułożyć je na majonezie.
Farsz włożyłam w zagłębienia i dodatkowo udekorowałam jaja koreczkami, chili, szczypiorem i majonezem.
Smacznego 🙂