Jaja faszerowane łososiem

  • on 8 kwietnia 2021

Jaja faszerowane łososiem

Składniki

Składniki:

Jaja na twardo 2 szt.

Sos tatarski 1-2 łyżki

Łosoś wędzony 5 dag

Cebulka czerwona 1 szt.

Koperek świeży posiekany 1 łyżka

szczypiorek

Papryka świeża żółta ½ szt.

Sól i pieprz do smaku

Papryka słodka wędzona

Jaja faszerowane łososiem

Przygotowanie

Wykonanie:
Jajka przekroić na połówki, wyjąć delikatnie żółtka, białka odłożyć a żółtka posiekać. Łososia, cebulkę, szczypiorek drobno posiekać. Posiekane żółtka połączyć z sosem tatarskim, łososiem, cebulką, szczypiorkiem i koperkiem i dokładnie wyrobić masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziewać białka, ułożyć na papryce, posypać papryką wędzoną i podawać na stół wielkanocny. SMACZNEGO.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..