Jaja faszerowane łososiem
Składniki
Składniki:
Jaja na twardo 2 szt.
Sos tatarski 1-2 łyżki
Łosoś wędzony 5 dag
Cebulka czerwona 1 szt.
Koperek świeży posiekany 1 łyżka
szczypiorek
Papryka świeża żółta ½ szt.
Sól i pieprz do smaku
Papryka słodka wędzona
Jaja faszerowane łososiem
Przygotowanie
Wykonanie:
Jajka przekroić na połówki, wyjąć delikatnie żółtka, białka odłożyć a żółtka posiekać. Łososia, cebulkę, szczypiorek drobno posiekać. Posiekane żółtka połączyć z sosem tatarskim, łososiem, cebulką, szczypiorkiem i koperkiem i dokładnie wyrobić masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziewać białka, ułożyć na papryce, posypać papryką wędzoną i podawać na stół wielkanocny. SMACZNEGO.