Jaja wielkanocne faszerowane boczkiem

  • on 8 kwietnia 2021

Jaja wielkanocne faszerowane boczkiem

Składniki

Składniki:

Jajka na twardo 3-4 szt.

Boczek wędzony gotowany 10 dag

Sos tatarski 4 łyżki

Papryka słodka wędzona

Sól i pieprz do smaku

Kiełki rzodkiewki

Jaja wielkanocne faszerowane boczkiem

Przygotowanie

Wykonanie:
Jajka obrać, przekroić na połówki i wyjąć żółtka. Żółtka utrzeć z sosem tatarskim i na chwilę odłożyć w chłodne miejsce. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na suchą patelnię i podsmażyć na chrupiąco. Następnie ostudzić, połączyć z żółtkami, doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki jajek , ułożyć na kiełkach rzodkiewki i podawać.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..