Jaja wielkanocne nadziewane szpinakiem

  • on 8 kwietnia 2021

Jaja wielkanocne nadziewane szpinakiem

Składniki

Składniki:

Jajko na twardo 3-4 szt.

Szpinak świeży 10 dag

Masło do smażenia 1 łyżka

Olej do smażenia 1 łyżka

Czosnek 1 ząbek

Sól i pieprz do smaku

Majonez 2 łyżki

kiełki rzodkiewki

Rzodkiewka 4 szt.

Jaja wielkanocne nadziewane szpinakiem

Przygotowanie

Wykonanie:
Szpinak dokładnie oczyścić, drobno posiekać i usmażyć na maśle wymieszanym z olejem razem z zmiażdżonym czosnkiem. Jaja przekroić na połówki, wyjąć żółtka i je posiekać. Następnie dodać do szpinaku, wymieszać aby powstała gładka masa, przyprawić do smaku solą i pieprzem, po czym ostudzić. Dodać drobno posiekaną rzodkiewkę, wymieszać z majonezem, nadziewać połówki jajek, ułożyć na talerzu i ozdobić kiełkami rzodkiewki.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..