Jaja wielkanocne nadziewane szpinakiem
Składniki
Składniki:
Jajko na twardo 3-4 szt.
Szpinak świeży 10 dag
Masło do smażenia 1 łyżka
Olej do smażenia 1 łyżka
Czosnek 1 ząbek
Sól i pieprz do smaku
Majonez 2 łyżki
kiełki rzodkiewki
Rzodkiewka 4 szt.
Jaja wielkanocne nadziewane szpinakiem
Przygotowanie
Wykonanie:
Szpinak dokładnie oczyścić, drobno posiekać i usmażyć na maśle wymieszanym z olejem razem z zmiażdżonym czosnkiem. Jaja przekroić na połówki, wyjąć żółtka i je posiekać. Następnie dodać do szpinaku, wymieszać aby powstała gładka masa, przyprawić do smaku solą i pieprzem, po czym ostudzić. Dodać drobno posiekaną rzodkiewkę, wymieszać z majonezem, nadziewać połówki jajek, ułożyć na talerzu i ozdobić kiełkami rzodkiewki.