Jaja wielkanocne nadziewane wędzoną rybą

  • on 8 kwietnia 2021

Jaja wielkanocne nadziewane wędzoną rybą

Składniki

Składniki:

Mała wędzona makrela

Jajko na twardo 3-4 szt.

Majonez 2 łyżki

Sól i pieprz do smaku

cebula czerwona

Szczypiorek

rzodkiewka do dekoracji

Jaja wielkanocne nadziewane wędzoną rybą

Przygotowanie

Wykonanie:
Jajka obrać, pokroić na połówki, wyjąć żółtka i odłożyć. Rybę pozbawić ości, drobno posiekać, włożyć do miski, dodać posiekane żółtka, majonez, posiekaną cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem nadziewać połówki jajek, posypać posiekanym szczypiorkiem, udekorować rzodkiewką i podawać.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..