Jajka faszerowane pieczarkami z porem – dietetyczne

  • on 8 kwietnia 2021

Jajka faszerowane pieczarkami z porem – dietetyczne

Składniki

8 jajek ugotowanych na twardo

1 średni por

15 dag pieczarek

sól i pieprz

Jajka faszerowane pieczarkami z porem – dietetyczne

Przygotowanie

Pieczarki pokrojone w drobną kostkę oraz pora poszatkowanego w pół paseczki dusimy na patelni teflonowej bez użycia tłuszczu podlewając jedynie 2-3 łyżkami wody.

Kiedy pieczarki i por uduszą nam się wówczas odstawiamy je do ostygnięcia. Ugotowane jajka przecinamy nożem wzdłuż na pół.

Z połówek jajek wyjmujemy żółtka, które wrzucamy do miski dodając ostudzone duszone pieczarki z porem.

Zawartość miski dokładnie ze sobą mieszamy rozdrabniając na miazgę żółtka. Na końcu farsz doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy po kolei połówki jajek.

Nafaszerowane jajka układamy na talerzu i odkładamy do lodówki na około godzinę. Smacznego !!!

;-D

Polecane przepisy: Jajka faszerowane pieczarkami z porem – dietetyczne

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..