Jajka faszerowane po żydowsku.

  • on 8 kwietnia 2021

Jajka faszerowane po żydowsku.

Składniki

jajka 4 szt.

wątróbka 100g

cebula mała

smalec gęsi płaska łyżka

majonez 1 kopiata łyżka

sól i pieprz

kawałeczek papryczki chili i koperek do dekoracji

Jajka faszerowane po żydowsku.

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo i wystudzić w zimnej wodzie.
Obrać przepołowić,wyjąć żółtka i dać do blendera.
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na smalcu gęsim,dodać umytą wątróbkę i podsmażyć.
Na końcu posolić i popieprzyć do smaku.Wystudzić.
Dodać do blendera wraz z łyżką majonezu i zblendować.
Nakładać łyżeczką lub szprycą na połówki jajek,udekorować papryczką chili i koperkem.
Kłaść na liściach sałaty.

Smacznego życzę!

Polecane przepisy: Jajka faszerowane po żydowsku.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..