Jajka w sosie majonezowo-chrzanowym z kawiorem:

  • on 8 kwietnia 2021

Jajka w sosie majonezowo-chrzanowym z kawiorem:

Składniki

6 ugotowanych jajek

3 łyżki domowego majonezu

1 łyżka greckiego jogurtu

3 łyżki kremu chrzanowego

kilka liści sałaty

kawałki czerwonej papryki

Natka pietruszki

Szczypiorek

kawior czarny

Pieprz

Jajka w sosie majonezowo-chrzanowym z kawiorem:

Przygotowanie

Ugotowane jajka zalać zimną wodą.
Aby je szybko obrać, nakryjmy garnek i chwilę potrząsajmy energicznie zawartością . Skorupki popękają i opadną na dno.
Każde jajko przekroić na pół i oprószyć solą i pieprzem.
Ułożyć na półmisku.
Majonez zmieszać z jogurtem i kremem chrzanowym. Można dodać odrobinkę cukru. Szprycą wyciskać na jajka.
Udekorować natką pietruszki, drobno posiekanym szczypiorkiem i kawałkami czerwonej papryki oraz kawiorem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..