Jajka z pieczarkami:

  • on 8 kwietnia 2021

Jajka z pieczarkami:

Składniki

6 jajek

30 dag pieczarek

1 cebula

2 łyżki skarowanego masła

sól, pierz, ewentualnie świeża natka pietruszki

kiełki, plasterki świeżego ogórka i pomidorki koktajlowe do dekoracji

Jajka z pieczarkami:

Przygotowanie

Jajka ugotować, zalać zimną wodą i obrać.
Przekroić na pół. Delikatnie usunąć żółtka.
Cebulę drobniutko posiekać i zeszklić na maśle. Dodać pokrojone pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Chwilę smażyć aż nadmiar płynu odparuje.
Przestudzić i zmielić razem z żółtkami. Można dodać 1 łyżkę majonezu.
Doprawić solą i pieprzem. Nadziewać połówki ugotowanych jajek.
Układać na półmisku. Udekorować kiełkami, półplasterkami świeżego ogórka i pomidorkami koktajlowymi.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..