Kaczka z żurawiną i miodem

  • on 8 kwietnia 2021

Kaczka z żurawiną i miodem

Składniki

2 piersi z kaczki

2 łyżki żurawiny

3 łyżki miodu

Sól

Pieprz

Kaczka z żurawiną i miodem

Przygotowanie

1. Mięso obieramy z kości, myjemy, solimy i układamy w woreczku do pieczenia.
2. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 °C.

3. Miód rozpuszczamy w garnku, dodajemy żurawinę, podlewamy ½ szklanki wody, doprawiamy pieprzem i gotujemy 20 minut.

4. Mięso z kaczki po upieczeniu przekładamy do sosu i prużymy 10 minut.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..