Kapuśniak orientalny

  • on 8 kwietnia 2021

Kapuśniak orientalny

Składniki

3 łyżki oleju z orzechów ziemnych

2 szalotki

2 ząbki czosnku

1 cm korzenia imbiru

1 opakowanie tzw. mieszanki chińskiej

1,2 l bulionu drobiowego

1 łyżka cukru palmowego

1 łyżka sosu ostrygowego

1 garść pokrojonych w paski grzybów mun

2 sztuki kapusty pak choi

200 g makaronu Udon

Kapuśniak orientalny

Przygotowanie

Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną szalotkę, następnie czosnek oraz imbir-również posiekane.
Mieszankę przelewamy gorącą wodą, odcedzamy, dodajemy do cebuli. Dusimy przez chwilę (10 min.), dodajemy gorący bulion drobiowy wymieszany z cukrem i sosem oraz grzyby mun. Gotujemy 5 min.
Kapustę kroimy w dowolne kawałki (u nas mniej więcej 2 cm ), wrzucamy do zupy razem z makaronem. Gotujemy do jego miękkości.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..